8 januari 2018 – Jeugdwedstrijden

Het MCC seizoen is weer gestart

De eerste wedstrijd van de acht wedstrijden werd verreden op het parcours van wielervereniging Ahoy en werd georganiseerd door RRC De Pedaalridders. Het was een mooie, zonnige en wat koude dag. In totaal hebben er 75 renners deelgenomen aan deze Mini Cycle Cross. Categorie 1 t/m 4 reden het kleine parcours door het bos en door de zandbak.

Om 11.00 uur mochten de zes jongste renners het spits afbijten. Met een ruime voorsprong finishte Nicole van Sighem na vier ronden als eerste. In categorie 2 stonden er 14 deelnemers aan de start. Hier streden vier Pedaalridders mee, na vier ronden kwam Floortje de Vries als eerste over de finish. Er werd flink gestreden voor alle plaatsen. Zino van Os werd 7e, Lucas Houweling 8e, Ayden de Jong 11e en Wouter v/d Breevaart Bravenboer werd 14e.

Dave Boekestijn ging in categorie 3 hard van start en won met een ruime voorsprong na zes ronden gereden te hebben. Er vertrokken 19 renners voor hun wedstrijd van zeven ronden. Er was een flinke strijd voor het podium. Voor de Pedaalridders stonden Dico van Os en Olaf van Ginkel aan de start. Dico won de wedstrijd met een lichte voorsprong en Olaf kwam als 14e over de meet.

Na categorie 4 was er een pauze en konden de oudere kinderen inrijden op een aangepast parcours. Voor hen waren er een paar extra elementen om het parcours uitdagender te maken. Zij kregen een trap extra, een boomstam in het bos en een balk waar ze overheen moesten.

De ouderen kregen een aangepast parcours met extra elementen, als een trap, een boomstam en balken.

Om 13.00 uur was de start van categorie 5. Hier stonden acht renners aan de start, waaronder Mika van Os en Mathijs Houweling. Mika ging hard van start en kwam met een ruime voorsprong als eerste over de finish. Mathijs werd 6e.

Hierna was categorie 6 aan de beurt met 4 deelnemers. Sjors Lugthart kwam hier als eerste over de finish. Als laatste kwamen categorie 7 en de nieuwelingen gezamenlijk aan de start. De 11 renners moesten zeven ronden rijden. Swen Vonk kwam hier als eerste over de finish.