10 juni 2017 – Jeugdwedstrijden

Acht Pedaalridders aan de start bij het zonovergoten NK Jeugdwielrennen

Het was zaterdag 10 juni een prachtige warme en zonnige dag om in het vriendelijke Amersfoort het Nederlands Kampioenschap jeugdwielrennen te rijden. Bij de Pedaalridders hadden 8 renners zich geklassificeerd, namelijk Liam, Mika, Dico en Zino van Os, Ayden de Jong, Lucas Houweling, Matthijs de Haan en Wouter van der Breevaart-Bravenboer.

De wedstrijd werd gereden om en op de Galgenberg. Afhankelijk van de leeftijd reden ze een kortere of langer ronde, maar allemaal finishten ze na een zware klim bovenop de berg. De combinatie van het warme weer en de pittige hellingen maakte het een zware wedstrijd voor allemaal.

Liam en Mika van Os waren de eersten die voor onze vereniging uit mochten komen en zij reden de grote ronde. Mika reed de wedstrijd van zijn leven en steeg boven zichzelf uit en werd negende. Liam, die helaas niet helemaal fit was, moest in de laatste ronde Mika laten gaan en kwam als 21ste over de finish.

Mika’s broertje Dico mocht daarna van start en moest vanuit achteren naar voren zien te komen. Dit lukte hem knap. Helaas kon hij dit niet vasthouden en werd na een zware wedstrijd 40ste.

Aan het einde van de middag was het de beurt aan onze benjamins van 7 en 8 jaar. Ayden, Zino, Lucas, Matthijs en Wouter gingen ervoor. Ayden zat mooi voorin en redde zich knap uit een valpartij. De andere pedaalridders zaten hier een stukje achter. Na een loodzware klim naar de finish werd Ayden 5e, Lucas 20ste, Matthijs 22ste, Wouter 31ste. Helaas misten we ineens Zino die bij het ingaan van de laatste beklimming was gevallen en niet meer verder kon fietsen. Hij maakt het goed en was heel trots op de prestaties van zijn vriendjes.

Na een loodzware klim naar de finish werd Ayden zelfs 5e

Alle kinderen vonden het een gave dag en ze gaan weer goed hun best doen bij de trainingen. Ze hopen volgend jaar weer mee te mogen doen op het Nederlands Kampioenschap jeugdwielrennen.