Vereniging

Vlag 100 jaar RRC De Pedaalridders LansingerlandDe Pedaalridders kent een bewogen geschiedenis. De vereniging is in 1910 opgericht door George Damen, een Rotterdamse handelaar in textiel en zelf een gepassioneerd wielrenner. Een ondernemende figuur en een aansprekend boegbeeld.

Was onze vereniging vooral in de beginjaren een Rotterdamse club van “heeren”, in de loop van de geschiedenis is een vereniging ontstaan met een grote diversiteit aan leden. Jong, oud, vrouwen en mannen, woonachtig in Rotterdam maar ook daarbuiten, van recreatief niveau tot licentiehouders, onze vereniging biedt iedereen die iets met fietsen heeft, een aansprekend aanbod aan voorzieningen.

De Pedaalridders wil meer zijn dan een gewone wielrenvereniging. Wij zoeken nadrukkelijk de aansluiting met de omgeving waarin wij actief zijn. De Pedaalridders wil zoveel mogelijk mensen uit de (Noord en Westelijke) Rotterdamse regio kennis laten maken met de mooie kanten van de wielrensport. Wij willen daarmee een brug slaan tussen de wielrensport en de maatschappij.

Vanzelfsprekend richten wij onze focus daarbij vooral op de jeugd. Dat doen wij al meer dan 10 jaar met bijvoorbeeld de laagdrempelige scholenprojecten, waarbij de schooljeugd kennis kan maken met het wielrennen. Een ander voorbeeld vormen de vele bedrijven uit de regio die onze club al gedurende een lange reeks van jaren sponsoren. De Pedaalridders staat daarmee midden in de maatschappij en is niet meer weg te denken uit onze regio.