Mini Weg Wedstrijden

De actuele informatie & starttijden 2017 voor de Mini Weg Wedstrijden treft u aan op de website http://www.miniwegwedstrijden.nl/:

Over Mini Weg Wedstrijden
In 2011 is er in het distict Zuid-Holland begonnen met het organiseren van “MiniWegWedstrijden”, interclubwedstrijden voor beginnende jeugdwielrenners en kinderen waarvoor het in de (nationale) KNWU-wedstrijden (nog) erg hard gaat. Door hieraan mee te doen kunnen jeugdrenners kennis maken met het rijden van wedstrijden. De reacties van zowel de organiserende verenigingen als de deelnemende jeugdwielrenners waren erg positief. Dit jaar worden er negen wedstrijden georganiseerd.

Wie mag mee doen?
Deze MiniWegWedstrijden zijn bedoeld voor jeugdleden van Zuid-Hollandse verenigingen met nog weinig of geen wedstrijdervaring en jeugdrenners voor wie het in de nationale KNWU-wedstrijden (nog) erg hard gaat. De stelregel is: wie in de KNWU-wedstrijden het peloton (nog) niet bij kan houden, is bij de MWW van harte welkom. De wedstrijden zijn dus niet bedoeld voor kinderen die in de KNWU wedstrijden vooraan mee rijden. Dit jaar mogen 1e jaars nieuwelingen ook mee doen.

Voor deelname is een licentie niet nodig, een basislidmaatschap is genoeg. Ook een transponder is niet verplicht, maar als je een Mylaps-transponder op je fiets hebt, is dat wel handig. Dan kan je na afloop nog eens bij Mylaps je rondetijden bekijken.

Categorie-indeling
Er wordt net als bij de KNWU-wedstrijden gereden in zeven verschillende (leeftijds)categorieën. Primair dezelfde leeftijdscategorieën als de KNWU-jeugdwedstrijden, dus vanaf het jaar dat je 8 wordt, tot en met het jaar dat je 14 wordt. Renners en rensters die heel goed rijden kunnen promoveren naar een hogere categorie.
Dit jaar zijn ook 1e jaars nieuwelingen welkom. Zij rijden samen met categorie 7 en worden ook samen geklasseerd.

Prijzen
Voor de jeugdcategorieën 1 t/m 7 zijn er elke wedstrijd vijf prijzen per categorie. Nu valt dus ook voor de hoogste categorie te strijden om vijf prijzen.

Daarnaast is er bij de laatste wedstrijd, op 1 oktober bij RTV De Bollenstreek te Lisse, voor iedereen die aan minimaal vijf (van de negen) MWW-wedstrijden heeft meegedaan een beker als herinnering.

Promoveren
Als een renner of renster drie keer een top-3-klassering haalt, waarvan minimaal één overwinning, promoveert hij/zij naar een hogere categorie. Promoveren is verplicht! Ook als kinderen al een keer gepromoveerd zijn. Als een kind voor de tweede keer promoveert is hij/zij de MWW ontgroeid. Hij/zij heeft dan al minimaal zes prijzen verzameld en is dan zeker klaar voor de KNWU wedstrijden.

Moet ik aan alle wedstrijden mee doen?
Nee hoor, je mag helemaal zelf weten hoeveel van deze wedstrijden je rijdt. Alleen als je vijf of meer keer deelneemt krijg je na afloop een beker!

De 9 Mini Weg Wedstrijden:
Zo. 11 juni HSK Trias Den Haag
Zo. 18 juni LRTV Swift Leiden
Zo. 25 juni RCMD De Coureur Maassluis
Za. 19 augustus GRC Jan van Arckel Arkel
Zo. 3 september RWV De Spartaan Rijswijk
Zo. 10 september WV Avanti Alphen ad Rijn
Zo. 17 september RRC de Pedaalridders bij Ahoy
Za. 23 september GRTC Excelsior Gouda
Zo. 1 oktober RTV de Bollenstreek Lisse

Aanvan in principe 11:00u, inrijden vanaf 10:00u. Er is een pauze tussen categorie 4 en 5, waarin de categorieen 5, 6, 7 en 1e jaars nieuwelingen kunnen inrijden. Let op: de starttijd zal bij een aantal wedstrijden afwijken. Zie hiervoor de speciale webstie van de MWW. Daar staat ook een indicatie van de starttijd per categorie en komde de uitslagen te staan.

Materiaalcontrole
Bij alle fietsen wordt gecheckt of ze technisch in orde zijn. Het is verstandig – vooral in het belang van de gezondheid van het kind – om ook het verzet van de fiets conform de KNWU-regels in orde te hebben. Als een prijswinnaar zichtbaar met een veel te zwaar verzet heeft gereden, kan hij/zij gediskwalificeerd worden.

Aanmelden
Aanmelding voor deze wedstrijden gaat via de jeugdbegeleiders van je eigen vereniging, voor leden van De Pedaalridders bij Annemarie. Dat hoeft alleen maar voor de eerste wedstrijd waaraan je deelneemt. Deelname is gratis.