Voorjaarscompetitie

Ook dit jaar organiseren de verenigingen DRC de MOL i.s.m. WV Breda, PRC Delta en RWV de Spartaan, al weer voor de 29e maal de voorjaarscompetitie.

Deze wedstrijden zijn bedoeld als TRAININGS wedstrijden voor de jeugd, om zich optimaal voor te kunnen bereiden op het nieuwe wegseizoen dat begin april weer begint. Iedereen kan vast wennen aan de langere afstanden in een hogere categorie en de nieuwe kinderen kunnen zo kennis maken met de gang van zaken tijdens wedstrijden.

De volgende data zijn voor 2018 gepland;
Zondag 4 maart aanvang 11.00 uur in Breda WV Breda (afgelast!)
ZATERdag 10 maart 11.00 uur in Spijkenisse PRC Delta (Let op: dit is op ZATERDAG)
Zondag 18 maart 11.00 uur in Rijswijk RWV De Spartaan
Zondag 25 maart 11.00 uur in Dordrecht DRC de Mol

Het inschrijfgeld per deelnemer bedraagt € 12,50 (IBAN: NL19INGB0000020727 t.n.v Penningmeester De Pedaalridders Lansingerland, o.v.v. VJC en naam van kind) Inschrijving per mail (o.v.v. transpondernummer) voor 18 februari a.s. UITSLUITEND bij Annemarie/jeugdcommissie, dus NIET zelf per renner bij DRC de Mol!
Alle informatie over de Voorjaars Competitie kunt u terugvinden op www.drcdemol.nl/jeugd/voorjaarscompetitie

De eerste 5 aankomende per categorie krijgen iedere wedstrijd een medaille.
Alle deelnemers krijgen een beker uitgereikt op zondag 25 maart.

Algemeen Reglement Voorjaarscompetitie.
Alle wedstrijden worden gereden volgens de normaal geldende KNWU regels, dus afstanden en verzetten als in het KNWU reglement. Er is voor iedere wedstrijd materiaal controle aanwezig. Ook zal er weer gereden worden met het My Laps systeem, let op, geen transponder = niet in de uitslag.

Rugnummers
De rugnummers zullen PER WEDSTRIJD worden uitgereikt. Voor aanvang van iedere wedstrijd kan het rugnummer in de kantine van de gastvereniging worden afgehaald en na afloop van de wedstrijd dient dit nummer weer te worden ingeleverd bij de organisatie. Rugnummers worden daarom ook niet meer per vereniging uitgereikt maar per individuele renner op vertoon van licentie of eventueel basislidmaatschapspas.

Individueel klassement
Bij een overwinning krijgt men 20 punten, 2e plaats 19 punten, 3e plaats 18 punten, etc vanaf 20e plek 1 punt. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement dient men minimaal 3 wedstrijden te hebben gereden. Bij deelname aan alle wedstrijden tellen alleen de drie beste uitslagen. Bij gelijke punten is de uitslag van de laatste wedstrijd in Dordrecht doorslaggevend. Uitslagen klik hier

Verenigingsklassement
Per wedstrijd gelden de 5 beste uitslagen over alle categorieën van iedere vereniging. Hier gelden wel de resultaten van alle vier de wedstrijden. Bij gelijke stand, is het aantal overwinningen doorslaggevend, gevolgd door aantal 2e en evt. 3e plaatsen, etc.