MWW Alphen aan den Rijn

Op zondag 10 september stonden meerdere Pedaalridders aan de start op een winderig parcours in Alphen aan den Rijn. Wouter Breevaart Bravenboer, Lucas Houweling en Carmen Oppelaar beten de spits af. Het was een spannende wedstrijd waarin Lucas steeds mooi voorin de kopgroep zat en Carmen en Wouter volgden op enige afstand. Het lukte Lucas bijna om tegen de wind in van de groep weg te rijden, maar hij besloot toch maar zijn krachten te sparen om te kunnen pieken tijdens een eindsprint. Tijdens de eindsprint werd hij bijna de kant ingereden, maar met vereende krachten is hij om zijn tegenstander heen gefietst en versloeg haar uiteindelijk met een fietslengte voorsprong. Carmen viel helaas net buiten de medailles en Wouter ook.

In de volgende wedstrijd reden Robbin ten Brink en Sophie van Lienden een mooie wedstrijd. Robbin was nog niet helemaal fit, maar hij heeft het knap lang volgehouden in de kopgroep. Uiteindelijk moest hij lossen en is hij 7e geworden. Sophie leek te worstelen met haar versnelling waardoor ze heel snel moest trappen. Zij bleef knap volhouden tot het einde en kwam als negentiende over de finish. In de vierde wedstrijd kwam Mathijs Houweling aan de start en hij reed mooi mee in de kopgroep en profiteerde, tegen de wind in, goed van de mede renners. Wielrennen is namelijk meer dan alleen hard rijden. Tegen het einde van de wedstrijd moest Mathijs lossen uit de kopgroep en hij bleef proberen terug te komen. Hij is uiteindelijk 7e geworden. De laatste Pedaalridders die aan de start kwamen, waren Yorik Vergouwe en Manuel Oppelaar. Zij hadden gezien hoe zwaar de wedstrijden waren voor hun ploeggenootjes en hebben daarom slim samen gewerkt. Yorik werd 10e en Manuel 12.