Jeugdmeerdaagse Rijswijk

De 8-jarige Ayden de Jong uit Zoetermeer scoorde met zijn gele leiderstrui het weekend van 30 juni – 2 juli 2017 hoge ogen op de meerdaagse wielerwedstrijd in Rijswijk. In een sterk deelnemersveld mat het lokale talent zijn krachten met de top van de nationale jeugd. De trotse Ayden pakte voor het eerst een gele leiderstrui, en kijkt als winnaar van het evenement terug op een geslaagd toernooi.

Het meerdaagse toernooi van Rijswijk telt verschillende wielerdisciplines, zoals een criterium, een tijdrit, een puntenkoers en een afsluitende omloop. De rijders kwamen uit in zeven leeftijds-categorieën. Een toeschouwer beschrijft zijn ervaring: ‘Ik geniet van de gretigheid die zichtbaar afstraalt van de koersende jeugd, en ik zie de vermoeidheid die onverbiddelijk toeslaat, maar het mooist is de voldoening als het finishdoek bereikt wordt. Er wordt strijdlustig gestreden op het scherpst van de snede’.

Ayden de Jong fietst in de jongste jeugdklasse van De Pedaalridders. Onlangs werd hij 5e op het Nederlands Kampioenschap in Amersfoort.