Jeugdkamp St.Jansklooster

Jaarlijkse wielrenkamp Pedaalridderjeugd groot succes

Dit jaar gingen de kinderen van de Pedaalridders weer op kamp naar Sint Jansklooster. Het is een weekend geworden met heel veel gezelligheid, lekker fietsen, veel spelen en prachtig weer op kampeerboerderij Kamper Erven.

Op vrijdagmiddag 16 juni kwamen de kinderen aan en ze konden gelijk aanschuiven aan een vers bereide maaltijd. Die lieten de kinderen zich goed smaken, het ging schoon op. ’s Avonds konden de kinderen naar hartenlust spelen in de speeltuin en op het voetbalveld en mochten de potentiële pyromanen onder hen helpen bij het kampvuur. Eenmaal uitgedold, zijn ze naar hun slaapzaal gedirigeerd, waar het nog enige tijd onrustig was.

Zaterdagochtend was het tijd voor een fietstocht. In 2 groepen gingen de kinderen onder begeleiding op pad. Het was genieten in een prachtige omgeving. De oudere kinderen reden ongeveer 60 km en de jongere 40 km. In de middag was er tijd om te spelen en een wandeling door het moeras bij Sint Jansklooster. Na het feestmaal met friet en een snack en rauwkost wilden de kinderen het liefst weer een kampvuur bouwen en spelen. Het was een heerlijke warme avond en de kinderen hebben de volwassenen dik ingemaakt met een potje voetbal. Die kunnen zich voortaan maar beter met fietsen bezig houden.

Op zondag was het erg warm en is de fietstocht wat korter gehouden en was er ook tijd om te genieten van de omgeving. Fietsen maakt hongerig, dus er werden grote stapels pannenkoeken gebakken die ook weer schoon op gingen. Het kamp werd afgesloten met zwemmen en een watergevecht en toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Veel kinderen vroegen of ze niet een dagje langer mochten blijven.

Kortom: een geslaagd kamp en weer voor herhaling vatbaar