Arie Verheij Jeugdronde

Op zaterdag 1 april werd de Arie Verheij jeugdronde in Spijkenisse gereden. De weersvoorspellingen waren niet gunstig, er was veel regen voorspeld. Bij de eerste vier categorie├źn viel er regelmatig wat neerslag, maar gedurende de dag werd het steeds droger.
Om 10.00 uur stond categorie 1 aan de start met daarin vier Pedaalridders, Ayden de Jong, Lucas Houweling, Zino van Os en Wouter van de Breevaart-Bravenboer. Ayden was bij de start goed weg gevolgd door Lucas. Zino had moeite om in te klikken, waardoor hij veel moest goedmaken. Wouter was wel goed weg. Na de eerste ronde had Zino het verschil met Lucas dichtgereden en beide heren bleven lang bij elkaar. Ayden had inmiddels al een flinke voorsprong opgebouwd. In de laatste ronde reed Zino iets bij Lucas weg, maar in de sprint kwam hij tekort. Ayden kwam als tweede over de finish, Lucas eindigde als vierde, Zino als vijfde en Wouter als elfde. Wouter kreeg in Spijkenisse de aanmoedigingsprijs.
In categorie 2 stond Robbin ten Brink aan de start, hij had een matige start en reed als laatste weg. Gaande de wedstrijd kon hij nog een renner inhalen. Robbin eindigde als zestiende.
In categorie 3 stond Dico van Os aan de start, hij kon de gehele wedstrijd bij het peloton rijden. In de eindsprint moest hij negen renners voor laten gaan. Dico eindigde als tiende.
In de laatste categorie voor de pauze stonden Liam en Mika van Os en Mathijs Houweling aan de start. Alle heren waren goed weg toen het startschot klonk. In de eerste ronde moest Mathijs helaas het peloton laten gaan, gaandeweg zijn race haalde hij nog flink wat renners in. Liam en Mika konden goed mee in het peloton. Een massasprint moest de uitslag bepalen. Liam werd zesde, Mika achttiende en Mathijs drie├źndertigste.
In categorie 6 stond Bas van de Bulk aan de start, hij moest helaas in de laatste ronde afstappen door een lekke band.