MWW Alphen aan den Rijn

Op zondag 10 september stonden meerdere Pedaalridders aan de start op een winderig parcours in Alphen aan den Rijn. Wouter Breevaart Bravenboer, Lucas Houweling en Carmen Oppelaar beten de spits af. Het was een spannende wedstrijd waarin Lucas steeds mooi voorin de kopgroep zat en Carmen en Wouter volgden op enige afstand. Het lukte Lucas bijna om tegen de wind in van de groep weg te rijden, maar hij besloot toch maar zijn krachten te sparen om te kunnen pieken tijdens een eindsprint. Tijdens de eindsprint werd hij bijna de kant ingereden, maar met vereende krachten is hij om zijn tegenstander heen gefietst en versloeg haar uiteindelijk met een fietslengte voorsprong. Carmen viel helaas net buiten de medailles en Wouter ook.

In de volgende wedstrijd reden Robbin ten Brink en Sophie van Lienden een mooie wedstrijd. Robbin was nog niet helemaal fit, maar hij heeft het knap lang volgehouden in de kopgroep. Uiteindelijk moest hij lossen en is hij 7e geworden. Sophie leek te worstelen met haar versnelling waardoor ze heel snel moest trappen. Zij bleef knap volhouden tot het einde en kwam als negentiende over de finish. In de vierde wedstrijd kwam Mathijs Houweling aan de start en hij reed mooi mee in de kopgroep en profiteerde, tegen de wind in, goed van de mede renners. Wielrennen is namelijk meer dan alleen hard rijden. Tegen het einde van de wedstrijd moest Mathijs lossen uit de kopgroep en hij bleef proberen terug te komen. Hij is uiteindelijk 7e geworden. De laatste Pedaalridders die aan de start kwamen, waren Yorik Vergouwe en Manuel Oppelaar. Zij hadden gezien hoe zwaar de wedstrijden waren voor hun ploeggenootjes en hebben daarom slim samen gewerkt. Yorik werd 10e en Manuel 12.

Podium bij Klompenronde

De 8-jarige Ayden de Jong behaalde dit weekend 9 september in categorie 1 voor de Pedaalridders een knappe podiumplek (3e) in de KNWU-wedstrijd van Honselersdijk. In een veld met deelnemers uit de nationale top was dit een goede prestatie. De jonge wielertalenten vlogen er bij de start meteen vol in. Het veld trok snel uit elkaar, en de wedstrijd ontspon zich als een gevecht van ieder voor zich. Ayden deed voorin goed mee, met een keurige 3 plek als mooi resultaat.

De wielerwedstrijd in het Westland was de 4e in een reeks van 5 wedstrijden. In het klassement van deze Zuid-Hollandse competitie staat Ayden de Jong met nog 1 wedstrijd te gaan verdienstelijk 2e. Liam van Os mocht in categorie 4 starten. Na de start vormde zich een peloton met alle favorieten. De hele wedstrijd werd een hoog tempo gereden, Liam controleerde de wedstrijd goed. Uiteindelijk bepaalde een lange eindsprint het podium. Helaas kwam Liam net te kort op de meet, maar wist een knappe 6e plaatst te halen.

Zomervakantie voorbij

Na de zomervakantie zijn we weer begonnen met de training en de eerste wedstrijden zijn al weer gereden door de jeugd. Vorige week op 19 augustus 2017 was er een miniwegwedstrijd in Arkel, waar Lucas Houweling, Mathijs Houweling, Robbin ten Brink en Yorick Vergouwe aan de start verschenen. Het was wel weer even wennen. Lucas werd 3e (in categorie 1) Robbin 4e (in categorie 2), Mathijs 9e (in categorie 4) en Yorick 12e (in cat 5).

Op 26 augustus 2017 hebben er renners van de pedaalridders knwu wedstrijden gereden in Fijnaart en Maassluis.

De voorlopige uitslagen:

Fijnaart
Zino van Os (cat 1): 6e
Dico van Os (cat 3): 5e
Liam van Os (cat 4): 9e

Mika van Os (cat 4): 10e

Maassluis
Matthijs de Haan (cat 1): 6e
Lucas Houweling (cat 1)8e
Ayden de Jong (cat 1): 5e
Robbin ten Brink (cat 2): 7e
Mathijs Houweling (cat 4): 18e

D’n Bèrgse Wielerronde

Op zondag 2 juli stonden in het regenachtige Berghem de drie broertjes van Os aan de start. Om kwart voor tien startte de wedstrijd van Zino. Zino moest vier ronden rijden over een stratenparcours. Het gehele parcours bestond uit straatklinkers. Na het startsein waren alle renners goed weg. Zino was in strijd om de derde en vierde plek. In de eindsprint kwam hij net iets te kort en eindigde hij als vierde. Doordat er in Berghem een jongens en meisjes podium werd gehanteerd, kwam Zino toch nog op het podium terecht. Dico was de volgende die aan de start verscheen, hij reed zijn wedstrijd over acht ronden. Dico heeft de gehele wedstrijd in de kopgroep meegereden en een massasprint moest de plaatsen verdelen. Dico werd 14e.
Nadat Mika zijn broertjes had aangemoedigd was hij aan de beurt, zijn wedstrijd ging over 15 kilometer. Al vroeg in de wedstrijd reed er een groep weg en Mika kon net niet volgen. Mika liet het er echter niet bij zitten en verzamelde gedurende de wedstrijd de afgevallen renners zodat er een tweede groep ontstond. In de eindsprint van deze groep kwam hij als eerste over de streep. Mika eindigde uiteindelijk op een negende plek.

Jeugdmeerdaagse Rijswijk

De 8-jarige Ayden de Jong uit Zoetermeer scoorde met zijn gele leiderstrui het weekend van 30 juni – 2 juli 2017 hoge ogen op de meerdaagse wielerwedstrijd in Rijswijk. In een sterk deelnemersveld mat het lokale talent zijn krachten met de top van de nationale jeugd. De trotse Ayden pakte voor het eerst een gele leiderstrui, en kijkt als winnaar van het evenement terug op een geslaagd toernooi.

Het meerdaagse toernooi van Rijswijk telt verschillende wielerdisciplines, zoals een criterium, een tijdrit, een puntenkoers en een afsluitende omloop. De rijders kwamen uit in zeven leeftijds-categorieën. Een toeschouwer beschrijft zijn ervaring: ‘Ik geniet van de gretigheid die zichtbaar afstraalt van de koersende jeugd, en ik zie de vermoeidheid die onverbiddelijk toeslaat, maar het mooist is de voldoening als het finishdoek bereikt wordt. Er wordt strijdlustig gestreden op het scherpst van de snede’.

Ayden de Jong fietst in de jongste jeugdklasse van De Pedaalridders. Onlangs werd hij 5e op het Nederlands Kampioenschap in Amersfoort.

Jeugdkamp St.Jansklooster

Jaarlijkse wielrenkamp Pedaalridderjeugd groot succes

Dit jaar gingen de kinderen van de Pedaalridders weer op kamp naar Sint Jansklooster. Het is een weekend geworden met heel veel gezelligheid, lekker fietsen, veel spelen en prachtig weer op kampeerboerderij Kamper Erven.

Op vrijdagmiddag 16 juni kwamen de kinderen aan en ze konden gelijk aanschuiven aan een vers bereide maaltijd. Die lieten de kinderen zich goed smaken, het ging schoon op. ’s Avonds konden de kinderen naar hartenlust spelen in de speeltuin en op het voetbalveld en mochten de potentiële pyromanen onder hen helpen bij het kampvuur. Eenmaal uitgedold, zijn ze naar hun slaapzaal gedirigeerd, waar het nog enige tijd onrustig was.

Zaterdagochtend was het tijd voor een fietstocht. In 2 groepen gingen de kinderen onder begeleiding op pad. Het was genieten in een prachtige omgeving. De oudere kinderen reden ongeveer 60 km en de jongere 40 km. In de middag was er tijd om te spelen en een wandeling door het moeras bij Sint Jansklooster. Na het feestmaal met friet en een snack en rauwkost wilden de kinderen het liefst weer een kampvuur bouwen en spelen. Het was een heerlijke warme avond en de kinderen hebben de volwassenen dik ingemaakt met een potje voetbal. Die kunnen zich voortaan maar beter met fietsen bezig houden.

Op zondag was het erg warm en is de fietstocht wat korter gehouden en was er ook tijd om te genieten van de omgeving. Fietsen maakt hongerig, dus er werden grote stapels pannenkoeken gebakken die ook weer schoon op gingen. Het kamp werd afgesloten met zwemmen en een watergevecht en toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Veel kinderen vroegen of ze niet een dagje langer mochten blijven.

Kortom: een geslaagd kamp en weer voor herhaling vatbaar

Eerste MWW 2017 HSK Trias

Op zondag 11 juni begon het seizoen voor de Mini Weg Wedstrijden (MWW). De eerste wedstrijd vond plaats in Den Haag. Het was een zon overgoten dag met leuke wedstrijden. Deze dag stonden er vijf Pedaalridders aan de start in hun eigen leeftijdscategorie. Als eerste verscheen aan de start Carmen Oppelaar, zij fietste haar wedstrijd over een lengte van zes kilometer. Carmen was goed vooraan te vinden en kwam als vierde over de finish, waarna zij een medaille kreeg. Na Carmen mochten Robbin ten Brink en Sofie van Lienden aan de start verschijnen voor hun wedstrijd van acht kilometer. Robbin was bij de start goed weg en heeft flink gestreden voor een podiumplek, In de eindsprint kwam hij net iets tekort. Hij finishte als derde. Sofie fietste wat rustiger, zij moest wennen aan haar eerste wedstrijd. Sofie kwam als veertiende over de streep. De volgende renner die namens de Pedaalridders in actie kwam was Mathijs Houweling (categorie 4). Mathijs had een goede start en al gauw vormde hij met zes andere renners een kopgroep. Regelmatig probeerde er een renner weg te komen, maar deze werd steeds weer terug gehaald. In de laatste ronde was er een valpartij waar Mathijs hinder van had. Hij kwam flink achter de kopgroep te rijden. Mathijs kon gelukkig weer terug naar de kopgroep rijden en eindigde als vijfde.
In categorie 6 stond Aimé van der Pol aan de start, hij werd veertiende.

NK Jeugdwielrennen 2017

Acht Pedaalridders aan de start bij het zonovergoten NK jeugdwielrennen

Het was zaterdag 10 juni een prachtige warme en zonnige dag om in het vriendelijke Amersfoort het Nederlands Kampioenschap jeugdwielrennen te rijden. Bij de Pedaalridders hadden 8 renners zich geklassificeerd, namelijk Liam, Mika, Dico en Zino van Os, Ayden de Jong, Lucas Houweling, Matthijs de Haan en Wouter van der Breevaart-Bravenboer.

v.l.n.r. Matthijs, Wouter, Lucas, Ayden en Zino (Foto Annemarie van Os)

De wedstrijd werd gereden om en op de Galgenberg. Afhankelijk van de leeftijd reden ze een kortere of langer ronde, maar allemaal finishten ze na een zware klim bovenop de berg. De combinatie van het warme weer en de pittige hellingen maakte het een zware wedstrijd voor allemaal.

Liam en Mika van Os waren de eersten die voor onze vereniging uit mochten komen en zij reden de grote ronde. Mika reed de wedstrijd van zijn leven en steeg boven zichzelf uit en werd negende. Liam, die helaas niet helemaal fit was, moest in de laatste ronde Mika laten gaan en kwam als 21ste over de finish.

Mika’s broertje Dico mocht daarna van start en moest vanuit achteren naar voren zien te komen. Dit lukte hem knap. Helaas kon hij dit niet vasthouden en werd na een zware wedstrijd 40ste.

Aan het einde van de middag was het de beurt aan onze benjamins van 7 en 8 jaar. Ayden, Zino, Lucas, Matthijs en Wouter gingen ervoor. Ayden zat mooi voorin en redde zich knap uit een valpartij. De andere pedaalridders zaten hier een stukje achter. Na een loodzware klim naar de finish werk Ayden 5e, Lucas 20ste, Matthijs 22ste , Wouter 31ste .Helaas misten we ineens Zino die bij het ingaan van de laatste beklimming was gevallen en niet meer verder kon fietsen. Hij maakt het goed en was heel trots op de prestaties van zijn vriendjes

Alle kinderen vonden het een gave dag en ze gaan weer goed hun best doen bij de trainingen. Ze hopen volgend jaar weer mee te mogen doen op het Nederlands Kampioenschap jeugdwielrennen.

Arie Verheij Jeugdronde

Op zaterdag 1 april werd de Arie Verheij jeugdronde in Spijkenisse gereden. De weersvoorspellingen waren niet gunstig, er was veel regen voorspeld. Bij de eerste vier categorieën viel er regelmatig wat neerslag, maar gedurende de dag werd het steeds droger.
Om 10.00 uur stond categorie 1 aan de start met daarin vier Pedaalridders, Ayden de Jong, Lucas Houweling, Zino van Os en Wouter van de Breevaart-Bravenboer. Ayden was bij de start goed weg gevolgd door Lucas. Zino had moeite om in te klikken, waardoor hij veel moest goedmaken. Wouter was wel goed weg. Na de eerste ronde had Zino het verschil met Lucas dichtgereden en beide heren bleven lang bij elkaar. Ayden had inmiddels al een flinke voorsprong opgebouwd. In de laatste ronde reed Zino iets bij Lucas weg, maar in de sprint kwam hij tekort. Ayden kwam als tweede over de finish, Lucas eindigde als vierde, Zino als vijfde en Wouter als elfde. Wouter kreeg in Spijkenisse de aanmoedigingsprijs. Lees verder