Start beginnerstraining

We gaan heel binnenkort weer starten met de beginnerstraining wielrennen.

De trainingen zijn normaal gesproken op zaterdagochtend, maar omdat dat de komende weken lastig blijkt ivm onze werkzaamheden voor de jeugd, wijken we tijdelijk uit naar maandagavond. René Rieffe zal op maandag 26 maart om 19:00 u de eerste les geven. Deze eerste les duurt ongeveer een uur. We starten bij SRC Rottemeren, Kooilaan 1a in Bleiswijk.

Let op: deze training is echt voor beginners en het tempo wordt daar ook op aangepast. Heb je al wat ervaring en wil je meer kilometers maken, dan is deze training waarschijnlijk minder geschikt.

Promo Ride for the Roses


Op Koningsdag zijn Fabian, Yorik, Mika, Dico en Zino samen met de burgemeester op promotietoer voor de Ride for the Roses door Lansingerland getrokken.

Om 8.30uur werden we in Bleiswijk verwacht waar ze een rondje over de rommelmarkt hebben gelopen. Na het hijsen van de vlag en een woord van de Burgemeester zijn we vertrokken naar Bergschenhoek. Eerst naar De Kruin waar een Aubade was en daarna door naar De Smitshoek om daar koffie te drinken. Hierna langs de verschillende activiteiten in de Leeuwenkuil. Als laatste reden we naar Berkel en Rodenrijs waar de burgemeester het startschot gaf voor het banden wisselen bij een formule 1 auto. Na het startschot ook nog even bij de brandweer langs. Tijdens deze rondtoer hebben de jongens flyers uitgedeeld voor de Ride for the Roses die plaatsvind op 3 september, daarnaast nog flyers uitgedeeld om onze jeugdwedstrijd met dikke banden race te promoten.

Beginnend wielrenner?

Uitgelicht

Wielertraining voor beginnende wielrenners

Ben jij boven de 18 en heb je een racefiets?
Lijkt het je leuk om te gaan wielrennen,
Wil je graag de basisvaardigheden leren?
Vind je het belangrijk veilig in een groep te kunnen fietsen?
Wil je je conditie op een leuke manier verbeteren?
Vind je het leuk om met anderen te fietsen?

Meld je dan aan voor onze wielertraining onder begeleiding van een gediplomeerd trainer. We starten op de parkeerplaats bij het SCR Rottermeren (bij Monkeytown) om 10:00 uur elke zaterdagochtend. Vermeld bij je aanmelding svp hoeveel ervaring je hebt.

We zijn van plan om dit jaar als groep met een toertocht te gaan meerijden.

Het is mogelijk om de eerste twee keer gratis mee te doen om te kijken hoe het bevalt. Daarna vragen we je om lid te worden van onze vereniging voor het luttele bedrag van €36,50 per jaar. Daarmee krijg je ook de mogelijkheid om te rijden in onze verenigingskleding tegen gereduceerde prijzen. Lid worden heeft als bijkomend voordeel dat je een basislicentie van de KNWU krijgt en daarmee ook via de KNWU verzekerd bent.

Met vriendelijke groet,

Suzanne Houweling
Secretaris RRC de Pedaalridders

Opening Schaatsbaan RTM

Op 28 november opent de Schaatsbaan Rotterdam weer voor 3 maanden haar deuren. De avond ervoor willen Schaats Vereniging Rotterdam en de Schaatsbaan Rotterdam de schaatsliefhebbers uit de regio Rotterdam al laten kennismaken met de nieuwe ijsvloer. En omdat schaatsers in veel gevallen ook fietsen en/of skeeleren en vice versa willen we ook graag de leden van De Pedaalridders hiervoor uitnodigen (jeugd en volwassenen) om op 27 november vanaf 1700h al een kijkje te nemen, vrij te schaatsen en/of deel te nemen aan 1 van de wedstrijden. De toegang is gratis en voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Opening Schaatsbaan RTM

Koppeltijdrit De Coureur

Op zondag 4 oktober sluit de Coureur het wegseizoen af met de traditionele koppeltijdrit. Er kan gestart worden in diverse koppel samenstellingen. Voor meer informatie en inschrijven zie de website van de Coureur. Wellicht een leuke gelegenheid voor de ouders om eens samen met hun kinderen te fietsen. Maar ook voor de serieuze tijdrijders een uitdaging om het parcoursrecord scherper te zetten. Start van het 1e koppel is om 10:00uKoppeltijdrit 2015

Goede start Jos van Emden

Utrecht – Jos van Emden viel bij de proloog zaterdag 4 juli op met zijn vijfde plaats in de tijdrit van de Tour de France. Jos is afkomstig uit de kweekvijver van De Pedaalridders en begon zijn loopbaan als kleine jongen in categorie 5. In de loop van de tijd werd hij opgepikt door de Rabobank en nu komt hij uit voor Lotto-Jumbo. Na drie keer de Giro te hebben gereden werd Jos opgesteld om deel te nemen aan de Tour de France. Jos is de eerste Pedaalridder die de Tour mag rijden. Een jongensdroom is werkelijkheid geworden.