Camiel bij interland Canada

In het weekend van 10 januari was Camiel Lok uitgenodigd om in Canada de Milton International Challenge te rijden, een internationaal toernooi op het hoogste niveau van de UCI. Hij reed hierbij als 18 jarige tussen de elite renners. Canada 1Bij de sprint reed hij de 8ste kwalificatie tijd van 10.8 seconden op de 200 meter, wat tevens de kwalificatietijd is voor topsport. Door slim rijden in de verschillende sprints wist hij dit om te zetten tot een keurige 7de plaats vlak achter de toppers uit de selecties van Amerika, Canada en Trinidad. In het Keirin toernooi werd Camiel helaas gediskwalificeerd door het hinderen van een tegenstander.

Camiel in het weekend van 31 januari opnieuw voor Nederland mogen uitkomen in een belangrijke internationale wedstrijd, de Revolution series rijden in Glasgow (Schotland), waar ook de Engelse toppers zullen starten.

Camiel bij 6daagse RTM

Camiel Lok is uitgenodigd om in de zesdaagse van Rotterdam te starten in de Provato/GPN sprintcup. Camiel heeft net de overgang gemaakt van de junioren naar de belofte renners. In de zesdaagse rijdt hij samen met de andere selectie leden tegen de Griekse nationale ploeg.
ZESDAAGSE 2015 RTM

Camiel was vanaf zijn negende wegwielrenner. Sinds zijn vijftiende is hij in de wintermaanden op de baan gaan trainen. Daar bleek al snel dat hij vooral op de sprint goed uit de voeten kan. In september 2012 heeft hij deelgenomen aan de testdagen van de KNWU met als resultaat dat hij een keer per week bij de groep in Apeldoorn aansloot om te trainen. Bij de Nederlandse kampioenschappen afgelopen jaar heeft hij bij alle vier de starts het podium gehaald. Camiel sprint RTMIn maart 2013 heeft hij samen met de talentencoach besloten om op Papendal te komen wonen door de week. Zo kan hij deelnemen aan alle trainingen en zich verder ontwikkelen. Vorig jaar startte de 18 jarige renner bij de zesdaagse nog in het voorprogramma en wist het omnium te winnen. Nu hij in Papendal zich toelegt op de sprint is dit onderdeel voor hem minder belangrijk. De jeugdige Camiel is dan ook trots op de mogelijkheid zich in Rotterdam zich te kunnen meten met renners als Hugo Haak en Jeffrey Hoogerland die afgelopen maand nog een wereldbeker sprint wist te winnen. Hij zal ook samen met deze renners een ploeg vormen in de teamsprint. Camiel zal de eerste drie dagen mee rijden, zodat hij daarna zich kan richten op de werktuigbouwkunde studie die hij naast het wielrennen volgt.

NK Baan Omnium Alkmaar

Opnieuw goede prestaties van de renners van de pedaalridders bij NK omnium en sprint! Na de goede resultaten bij het NK op de ploegen onderdelen was afgelopen weekend, 29 en 30 november, het NK omnium en sprint in Alkmaar. Hier starten naast Thom Martens en Camiel Lok ook Dennis Buijs, Jeroen Smits (alle vier eerste jaars beloften) en Dion van Nierop (junior). Camiel sprintCamiel Lok reed de Sprint en de Keirin en wist hierbij zich met een nette 5de tijd te plaatsen direct achter de grote mannen van de Nederlandse sprint elite. Hierdoor moest hij in een persoonlijk duel met tegen Niels Hoenderdaal rijden. Hoewel Camiel dicht bij een verrassing was lukte het hem toch net niet een rit te winnen. In de strijd om de vijfde plaats die volgde kwam hij opnieuw net een centimeter te kort waardoor hij op een 6de plaats eindigde. In de series Keirin (waar 6 renners een 5 ronden achter een steeds sneller rijdende motor rijden en de laatste ronden zonder motor om de zege sprinten) viel Camiel opnieuw op door een keurige tweede plaats te behalen in zijn rit. In de finale legde hij het ook nu weer af tegen het geweld van de nationale selectie, en kwam daarmee tot een zesde plaats. Bij de junioren reed Dion van Nierop zijn omnium, startend met de scratch, gevolgd door de 3 kilometer achtervolging en de afval koers. Dennis kmDe tweede dag stonden de 250 meter vliegende start, de 1 km tijdrit en de afval koers nog op het programma. Dion wist door regelmatige prestaties in totaal op een 19de plaats te eindigen. De elite & beloften renners reden hetzelfde programma als de junioren, alleen de afstanden waren langer. Thom wist op vrijwel alle onderdelen goed te eindigen met een 8ste, 9de, 10de en 2x 11de plaats. Door in de afsluitende puntenkoers alert te rijden wist hij zijn 10de plaats vast te houden. Dennis zat er met een 18 plaats niet ver achter en door wat pech kon Jeroen de wedstrijd niet uit rijden.

Zilver NK baan Apeldoorn

Bij de Nederlands Kampioenschappen Ploegenachtervolging en Teamsprint, 16 november jl. in Apeldoorn, kwamen drie renners van de Pedaalridders aan de start. Omnisport ApeldoornIn de ochtend ging het om de ploegen achtervolging. Bij de Nieuwelingen Meisjes startte Gaby Giesken met drie rensters voor hun rit over 2 km. In de kwalificatie kwamen ze tot de derde tijd, maar in een spannende semifinale wisten ze net dit niet te herhalen en bleven ze naast het podium met een vierde plaats. Bij de Elite mannen reed Thom Martens , die sinds de zomervakantie in de Nederlandse selectie in Papendal zit, met een ploeg van eerste jaars Beloften naar een heel goede 2de tijd over de 4 km. In de finale moesten ze opnieuw buigen voor de sterkere ploeg met daarin oud Pedaalridder Jan Willem van ’t Schip., voor Thom een nette tweede plaats en een zilveren medaille. ’s Middags stond de teamsprint op het programma. Ook hierin deelname van nog jonge Pedaalridders. Opnieuw stond Gaby Giesken aan de start. Door de inspanningen van de ochtend zat er toch wel wat vermoeidheid bij Gaby en haar teamgenote Iris, NK baan 2014waardoor het scherpe eraf was en ze op een 8ste plek bleven steken. Hierna kwam Camiel Lok aan de start bij de Elite mannen. In de series zetten ze al gauw de snelste tijd neer, waarna het wachten was tot alle andere teams gereden hadden. In de laatste rit kwam uiteindelijk nog een ploeg met een snellere tijd aan de streep. In de finale moesten deze twee ploegen strijden voor het goud. In een gelijk opgaande strijd lukte het Camiel en zijn teammaten, ondanks een snellere tijd dan in de series, net niet om het goud te pakken, het werd zilver.

EK baan Anadia Portugal

Van 22 t/m 27 juli hebben de pedaalridders Thom Martens, Camiel Lok en Jan-Willem van Schip de Europese Kampioenschappen onder 23 jaar gereden. Thom en Camiel in de categorie Junioren(onder de 19) en Jan-Willem bij de Beloftes (onder de 23). De europese kampioenschappen werden gehouden in Anadia, Portugal.

Thom in de 4 km ploegenachtervolging

Thom in de 4 km ploegenachtervolging

Op de eerste dag waren Jan-Willem en Camiel vrij maar Thom moest de ploegen achtervolging (4KM) rijden, hier reden ze goed door en eindigde op de 11e plek. Op de tweede dag van het EK moesten Thom en Camiel aan de bak, Thom op de individuele achtervolging (3KM) en Camiel op de 1KM tijdrit. Thom reed een strakke race en eindigde op de 25e plek, Camiel reed met de tijd 1.06.2 2 seconden van zijn PR af en eindigde op de 10e plek. Jan-Willem reed de ploegen achtervolging(4KM) en eindigde daar knap 5e. Op de derde dag moest Camiel het sprinttoernooi rijden, ook hier reed hij een PR op de 200M door een tijd van 10.9 neer te zetten, helaas moest hij in de eerste ronde door een tactische fout een Griekse jongen voor laten waardoor hij uit de strijd om het podium lag, hij eindigde op de 14e plaats. Jan-Willem en Thom waren vrij op deze dag.
Op de vierde dag moest Jan-Willem de scratch rijden, hier reed hij goed van voren maar moest net een groepje laten gaan. Hierdoor kon hij in de eindsprint vande scratch niet verder komen dan een 6de plaats, die hij vol overtuiging wist te winnen. Thom en Camiel hadden weer een dagje rust. Op de vijfde dag hadden alle pedaalridders in Anadia rust om goed te kunnen herstellen voor de laatste dag.

Camiel aan de start van de Keirin

Camiel aan de start van de Keirin

Op de zesde en laatste dag was het weer een druk programma met de koppelkoersen voor Jan-Willem en Thom en de keirin voor Camiel. Bij de eerste rit van Camiel maakte hij een tactische fout waardoor een Poolse jongen en Camiel in een botsing terecht kwamen met het gevolg van een verloren race. In de herkansing herpakte Camiel zich goed alleen kwam hij net tekort voor de kwalificatie plek en eindigde hierdoor op de 13e plaats. Thom reed goed van voren in de koppelkoers alleen kon het harde geweld niet bedwingen waardoor ze helaas niet in de finale terecht kwamen. Jan-Willem reed een goede kwalificatie en wist zich te plaatsen voor de finale. In de finale reden ze goed van voren alleen konden ze niet meedoen om de prijzen en eindigde op de 15e plek.
Het EK zat er na de laatste ritten weer op, het was een hele nieuwe ervaring voor Thom en Camiel (1e keer) en een mooie nieuwe ervaring voor Jan-Willem. ’s Avonds was er een mooi feestje met alle landen en de volgende dag vlogen ze weer naar Nederland.

Ronde van Berkel

Tijdens de alom bekende ronde van Berkel stonden bij de amateurs vier renners van De Pedaalridders aan de start; Jan Hordijk, Emiel van Dijk, Thom Martens en Edwin Vrouwdeunt. Al vroeg in de wedstrijd nam Martens het voortouw en ontvluchtte het peloton. Hij bouwde zijn voorsprong uit op het jagende peloton, maar na enkele ronden werd hij weer terug gepakt. Ronde van BerkelMeteen daarna ontstond er een sterke kopgroep met daarin Marcel Alm, Frans van Winden, Eddy Hermsen en Jan Hordijk van De Pedaalridders. Ze bouwden een voorsprong van enkele minuten op en zouden niet meer worden teruggepakt door het peloton. De overwinning moest van die vier renners komen. Met nog drie ronden te gaan nam Marcel Alma vanuit een lastige bocht het initiatief en ontvluchtte de kopgroep om vervolgens de ronde van Berkel op zijn naam te zette. In een sprint die achter hem plaatsvond bleek Pedaalridder Jan Hordijk de snelste; goed voor een tweede plek. Frans van Winden werd derde en Eddy Hermsen vierde. Thom Martens en Emiel van Dijk vielen buiten de prijzen.

DK Zuid-Holland H-G

Hardinxveld-Giessendam 9 juni – DK Hardinxveld-giessendamMet een groot deelnemersveld aan junioren-, amateurs- en beloften renners waren de Pedaalridders ruim vertegenwoordigd en met veel succes. Bij de amateurs waren twee renners die gerekend konden worden als kanshebber voor de overwinning Emiel van Dijk  en Edwin Vrauwdeunt, tijdens de wedstrijd waren vele uitloop pogingen maar werden binnen een paar ronden weer terug gepakt uiteindelijk werd het een massa sprint met een lastige bocht naar de aankomst waarbij Emiel van Dijk van de Pedaalridders 2de werd (foto rechts boven) zijn clubgenoot Erwin Vrauwdeunt werd 14de. Bij de junioren ontstond al vroeg een kopgroep van twee rennersSONY DSC die hun voorsprong steeds verder wisten uit te bouwen, het peloton deed geen enkele moeite de vluchters terug te pakken waarbij Sjoerd Box kampioen van Zuid-Holland werd gevolg door Kevin Intelaar die het zilver mocht omhangen, voor de bronzen plak moest gezocht worden uit het peloton wat beslist werd met een massa sprint waarbij Dennis Buijs van de Pedaalridders zijn de Bronzen Medaille mocht omhangen (foto links onder). Bij de beloften mocht Jan Willem van Schip, ex-lid van de Pedaalridders, de gouden medaille omhangen.