Veldrijclinic RWC Ahoy

definitieve poster clinic [2035421]
Op 22 december wordt er bij RWC Ahoy een veldrijclinic gegeven voor alle jeugdleden, nieuwelingen(dames) en junioren(dames) uit de districten Noord en Zuid-Holland en Midden Nederland.

Er zijn twee “vips” bekend, Lucinda Brand en Manus Brinkman. Klik op de poster hiernaast voor verdere informatie en inschrijven. Want hoe meer deelnemers /sters  hoe leuker.

Foto’s van deze clinic staan inmiddels hier online!

Clinic Veldrijden jm/nwl/jun

Voor jeugd, nieuwelingen en junioren (J/M) in de Herfstvakantie (22/10) bij GWC De Adelaar in Hilversum
veldrijden-670x300
Na de succesvolle Clinics Veldrijden in het vorig seizoen bieden de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden opnieuw clinics veldrijden aan. Deze staan open voor alle geïnteresseerde renners en rensters t/m 18 jaar. Wel dien je een KNWU-basislidmaatschap of licentie hebben. De clinic staat open voor deelnemers uit ALLE districten in Nederland.
Om deel te kunnen nemen heb je niet perse een veldritfiets nodig, een MTB volstaat evengoed. Een fietshelm is wel verplicht. De Clinic is geschikt voor iedereen die wil (gaan) beginnen met deze fantastisch leuke en afwisselende sport, maar ook voor renners en rensters die al langer bezig zijn en zich verder willen verbeteren. De zeer ervaren KNWU-trainers houden met alle niveaus rekening, van beginners tot gevorderden. En voor de kinderen jonger dan 11 jaar bieden we een aangepaste clinic-gedeelte met veel spelvormen op de fiets aan. Voor ouders en begeleiders die moeten wachten is er natuurlijk al vanaf 13.00 uur verse gratis koffie en thee in het gezellige en lekker warme clubhuis van GWC De Adelaar. Vanaf het clubhuis stap je direct het CX parcours op met een kop koffie , de deelnemers rijden a.h.w. over je tenen heen Lees verder

Uitslag Tijdrit Zevenhuizen

Op woensdag 17 juni werd te Zevenhuizen de eerste tijdrit verreden welke meetelt voor de Zuid-Holland Tijdritcompetitie. In totaal stonden er 76 renners aan de start verdeeld over 8 categorieën. De uitslag kan je hier vinden van deze tijdrit.

Indien er een fout in de uitslag zitten heeft het geen zin om te mailen met de organisatie. De KNWU-Jury is verantwoordelijk voor de uitslag.

Trainingskamp Gerolstein

Vrijdag 27 maart t/m zondag 29 maart zijn de nieuwelingen en de junioren van De Pedaalridders, Jan van Arkel en Trias afgereisd naar het Duitse plaatsje Gerolstein voor het jaarlijkse trainingskamp. Gerolstein is een klein stadje in de deelstaat Rijnland – Palts. Op vrijdag ochtend zijn bussen en auto’s vertrokken om vervolgens om twee uur ’s middags aan te komen op Waldferienpark Gerolstein & Camping Eifelblick. Hierna werden de fietsen uitgeladen, want om drie uur stond de eerste training op het programma: een rit van zo’n 2,5 uur in een mooi voorjaarszonnetje. Gerolstein ontbijtNa de training werd gedoucht, terwijl de tafel al werd gedekt voor het avondeten: rundvlees, dorperwtjes en worteltjes en vooral veel friet. Na het avondeten werd gekaart en werden de fietsen alweer klaargemaakt voor de volgende trainingsdag.
Dag 2 – Op dag twee zaten renners en begeleiding vroeg aan het ontbijt. Om negen uur begon namelijk de eerste training van de dag: een rit van 100 km met meer dan 1500 hoogtemeters. Met een aantal mooie klimmen en snelle afdeling was dit de langste training van het weekend. Aan het begin van de ochtend stond er een mooi zonnetje aan de hemel, maar naarmate de training vorderde werd de lucht alsmaar grijzer. Bij terugkomst op de camping werd snel omgekleed voor een lunch bestaande uit lekkere, belegde broodjes en een salade. Inmiddels was het gaan regenen in Gerolstein, ondanks dat kropen de junioren en een aantal nieuwelingen toch weer de fiets op. Met een extra laagje kleding reden ze 2,5 uur over de natte heuvels. ’s Avonds stond een bord pasta klaar voor iedereen om de koolhydraten weer aan te vullen.
Gerolstein groep
Dag 3 – Om 8 uur werd weer vroeg ontbeten zodat de training om 9 uur kon starten, maar helaas werd deze afgelast. De regen was net zoals de dag ervoor, nog altijd aanwezig in Duitsland. In plaats van fietsen heeft de groep zich vermaakt met midgetgolf, biljart en kaarten. Een aantal renners gingen toch weg voor een korte rit op de fiets.  Voordat de begeleiding en renners aan de terugreis begonnen werd de laatste maaltijd van het weekend in Duitsland genuttigd ,bestaande uit lekkere pannenkoeken. Al met al dus een geslaagd kamp! Bij deze wil ik graag de begeleiding en renners bedanken voor hun gezelligheid en motivatie en voor een succesvol trainingsweekend.

Ingezonden door Julian Stolk © | Foto’s Herman Pruisken en door de renners van Jan van Arckel is er van het Trainingskamp ook een filmpje gemaakt. Klik hier voor filmlinkje.

Open clubkamp Ahoy

Zaterdag 28 maart organiseerde wielervereniging Ahoy open clubkampioenschappen voor diversen categorieën. Ook Desley Boxhoorn van De Pedaalridders stond aan het vertrek; dTweede-plek2-Desley Boxhoorne overige junioren van De Pedaalridders waren op trainings kamp in Gerolstein. Het weer speelde een grote rol van betekenis, waardoor de opkomst van de junioren niet al te groot was. Na de start ontstond er een kopgroep van drie renners waaronder Max Mesman, Rens van Berkesteijn en Desley. De voorsprong op de kopgroep werd steeds groter en er moest gesprint worden voor de podiumplaatsen. De sprint werd van ver aangegaan. Desley miste met een banddikte de overwinning en werd tweede. Dit jaar rijdt Desley bij de eerstejaars junioren. © De Heraut

Meld je aan als NWL / JUN

Waarom je aanmelden bij de Pedaalridders? Afgelopen jaar 2014 hadden wij een hele fijne gezellige ploeg nieuwelingen en junioren en zeker bij de junioren mooie uitslagen. Bij de vereniging sta je als nieuweling en junior centraal en zij zijn het vlaggenschip van de vereniging. Wij bieden centrale indoor winter trainingen, begeleiding op de baan en veld, met goede begeleiders, en een mooi wedstrijdprogramma. Tevens kun je deel uitmaken van de Combinatie Zuid-Holland voor vele buitenlandse wedstrijden.

♦♦♦ Meld je aan of maak een afspraak via herman@pruisken.biz ♦♦♦